Barion Pixel

Hírek

Bemutattuk legújabb filmünket!

Teltház, rengeteg fiatal előtt mutattuk be új filmünket, az Elfelejtett diadalokat! A premier után még egy zászlóbemutatóra és egy nagy kvízjátékra is sort kerítettünk. Köszönjük mindenkinek, aki megtisztelt a jelenlétével! Külön köszönet társszervezőinknek, a Történelemoktatók Szakmai Egyesületének és a házigazda Háló-S4-nek! Szintén külön köszönet a Librinek és a Pániq szobának, akik adományaikkal támogatták a premiert!

Elfelejtett diadalok - filmpremier

Legújabb alkotásunkban 5 elfeledett, ám igen jelentős középkori győzelmünket dolgoztuk fel. Ezt először a Háló Közösségi és Kulturális Központban lehet megnézni december 11-én 16 órakor! Nagy szeretettel várunk minden érdeklődőt!
A belépés díjtalan, adományokat a házigazda javára elfogadunk.
További részletek: https://fb.me/e/1FlXUIUga

Premier Esztergomban

Következő animációs sorozatunk 2023. augusztus 19-én kerül bemutatásra Esztergomba. Szeretettel várunk minden érdeklődőt!
További részletek az eseményeről:

https://www.facebook.com/EsztergomiSzentIstvanNapok

Csurka-könyvbemutató

2023. Június 9-én, 19:00-kor, Borvendég Zsuzsanna és Zárug Péter Farkas könyvbemutatója lesz nálunk Piliscsabán, a Fészek Stúdióban, ahová mindenkit nagyon sok szeretettel várunk. A 2023-as könyvhét kiemelt tanulmánykötetéről, a Csurka István c. könyvről fog beszélgetni a szerzőkkel Papolczy Balázs.

Jönnek a Hazajárók

Sok-sok szeretettel várunk mindenkit a 2023. március 26-án, vasárnap 18:00 órakor megrendezésre kerülő közönségtalálkozóra a Duna TV Magyar Örökség-díjas és Prima Primissima-díjas honismereti magazinműsorának főszereplőivel: Kenyeres Oszkárral és Jakab Sándorral! 

A beszélgetésre Piliscsabán a Kiskopár Bisztró felett található Fészek Stúdióban kerül sor, a belépés díjtalan.

Két különdíj a XXI. Lakiteleki Filmszemlén

A lakiteleki Népfőiskola Alapítvány, a Nemzeti Művelődési Intézet Nonprofit Közhasznú Kft., a Rendszerváltás Történetét Kutató Intézet és Levéltár Nonprofit Közhasznú Kft., az Ifjú Konzervatívok a Nemzetért Egyesület és a Dunaversitas Egyesület idén közösen szervezte meg a filmszemlét.

A Sára Sándor emlékezetére meghirdetett XXI. Lakiteleki Filmszemlére krónika, korkép, művelődés, portré, fikciós műsorok kategóriákban lehetett nevezni. A felhívásában kiírt határidőig a Kárpát-medencéből 114 alkotás érkezett. Az előzsűri (2022. október 11–12.) döntése alapján a filmszemle versenyprogramjába 22 alkotás jutott. A Szemlének 2022. november 16. és 18. között a Lakitelek Népfőiskola adott otthont.

A díjakat Lezsák Sándor, József Attila-díjas író, az Országgyűlés alelnöke, a lakiteleki Népfőiskola Alapítvány kuratóriumának elnöke; Dr. Buglya Sándor Magyarország Érdemes Művésze, Balázs Béla-díjas filmrendező, producer, az MMA Film- és Fotóművészeti Tagozatának vezetője, a zsűri elnöke; Rófusz Ferenc Oscar-díjjal, a Nemzet Művésze címmel, valamint Kossuth-díjjal kitüntetett rajzfilmrendező és a zsűri tagjai adták át.

A Kairosz Kiadó 200 ezer forintos különdíját és a Nemzeti Művelődési Intézet különdíját az Autentika A miniszterelnök című alkotása kapta.

Ligeti terefere

2022 novemberétől az Autentika kulturális és közéleti beszélgetéseket szervez Piliscsabán, a Fészek Stúdióban. Első vendégünkkel, Földi László biztonságpolitikai szakértővel Papolczy Balázs, Märle Tamás és Molnár András fog beszélgetni az orosz-ukrán konfliktusról november 18-án.

December 9-én Papolczy Balázs beszélget majd Borvendég Zsuzsanna történésszel a Kádár-rendszer és a nyugati pénzvilág kapcsolatairól.

Szeretettel várunk mindenkit!